Paris: A fost inaugurat Centrul cultural care va purta numele Sfintei Maria Skobțova

La Parohia „Sfântul Serafim de Sarov” din Paris a fost inaugurat în 29 aprilie Centrul cultural care va purta numele Sfintei Maria Skobțova, trecută în rândul sfinților de Patriarhia Ecumenică la 16 ianuarie 2004.

Printre participanţii eveniment s-au aflat Înaltpreasfințitul Părinte Jean Renneteau, Arhiepiscop-Exarh al Exarhatului Bisericilor Ortodoxe Ruse din Europa Occidentală – Exarhatul Patriarhiei Ecumenice, Părintele paroh Nicolae Cernokrak care este și decanul Institutului Teologic Ortodox „Sfântul Serghie” din Paris, Philippe Goujon, primarul arondismentului 15 al Parisului, precum și alți invitați, informează Orthodoxie.com.


Eveniment unic la Paris: Inaugurarea unei străzi în cinstea unei sfinte ortodoxe


Sfânta Muceniță Maria Skobțova (în lume Elizaveta), cunoscută și ca Sfânta Maria din Paris sau Maica Maria, s-a născut în anul 1891 în Riga, Letonia, dintr-o familie de nobili.

În anul 1935, aceasta depune voturile monahale, primind numele de Maria în cinstea Sfintei Maria Egipteanca. A înființat o Casă al Ospitalității și un cămin pentru persoanele fără adăpost, în arondismentul 15 al Parisului.

În data de 31 martie 1945, conform mai multor mărturii, Maica Maria a fost gazată în lagărul de concentrare din Ravensbrück, luând locul altei persoane condamnate la moarte.

Foto credit: valgirardin.fr

Comentarii Facebook


Știri recente