Părintele Zaharia Zaharou va conferenția în Slatina

Arhim. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul – Essex din Anglia, va conferenția duminică, 28 mai 2017, la Casa de cultură a Sindicatelor din municipiul în Slatina.

Tema prelegerii va fi Viața vremelnică a omului, adumbrită de veșnicia lui Dumnezeu, în Sfânta Sa Biserică, informează site-ul oficial al Episcopiei Slatinei și Romanaților.

Evenimentul va începe de la ora 18:00, iar intrarea va fi liberă.

Parintele Zaharia de la Essex s-a născut și a crescut într-o familie ortodoxă din Cipru. A studiat chimia la Londra, iar apoi s-a îndreptat către Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul – Essex, devenind ucenic al Parintelui Sofronie Saharov.

A studiat apoi teologia la Institutul Sfântul Serghie din Paris. A tradus numeroase cărți din limbile rusă și greacă. Este autorul volumelor Lărgiți și voi inimile voastre! și Omul tainic al inimii: Cultivarea inimii in Antropologia Ortodoxa.

În data de 5 septembrie 2015, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a oferit Părintelui Zaharia Zaharou Crucea Patriarhală, în semn de apreciere pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății.

Comentarii Facebook


Știri recente