Părintele vicar Paisie Teodorescu, felicitat de ziua de naștere de colegii din Administrația Patriarhală și Arhiepiscopia Bucureștilor

La finalul ședinței comune de lucru desfășurate marți la Palatul Patriarhiei, membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor au organizat un moment festiv pentru părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani.

În numele consilierilor patriarhali și eparhiali, au transmis urări de sănătate și ajutor de la Dumnezeu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal și nașul de călugărie al părintelui Paisie Teodorescu, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, episcop vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Părintele vicar Paisie Teodorescu a mulțumit lui Dumnezeu „pentru darul vieții” și a adresat gânduri de recunoștință tuturor colegilor din cele două administrații pentru că „prin multe feluri m-ați învățat să fiu un om mai bun”.

„Voi toți de-a lungul timpului m-ați ajutat să fiu mai luminos așa cum v-am văzut pe fiecare în parte, răspândind lumină în jurul vostru”.

Părintele vicar a făcut referire la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a conștientiza mereu că oamenii sunt „ființe mulțumitoare”, iar cea mai înaltă formă de mulțumire este concretizată în Sfânta Liturghie euharistică. „Trebuie să învățăm să mulțumim cât mai des, pentru că nemulțumitului i se ia darul”.

Părintele Arhimandrit Paisie Teodorescu coordonează Cabinetul Patriarhal din anul 2008 și slujește la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din 2011.

În anul 2014 a fost numit vicar patriarhal. S-a născut în localitatea Poieni, județul Iași, în data de 12 aprilie 1972. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași în 1998 și în același an s-a închinoviat la Mănăstirea Neamț.

În anul următor, Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, l-a hirotonit ieromonah, iar în 2005 l-a hirotesit arhimandrit pe seama Catedralei Mitropolitane din Iași.

A devenit doctor în Teologie al Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din București, cu lucrarea „Reședința Patriarhală – istorie, artă și misiune” (2017).

Sursa foto: Vestitorul Ortodoxiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente