Părintele Teofil Părăian omagiat în capitală

Parohia „Sfânta Vineri-Pajura” și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala București, organizează mai multe evenimente dedicate părintelui Teofil Părăian, la împlinirea a zece ani de la trecerea în veşnicie a marelui duhovnic.

Marţi dimineaţă, în biserica parohiei din nordul Bucureştiului, Părintele Episcop Sofian Braşoveanul a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru părintele Teofil.

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului a evidențiat, cu acest prilej, calitatea pe care o are părintele Teofil de a-i aduce pe oameni în comuniune, chiar și la un deceniu după trecerea la Domnul.

În memoria „duhovnicului tinerilor„, de la ora 19:00, Preasfințitul Părinte Episcop Sofian Brașoveanul susţine la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, conferința intitulată „Firescul Sfințeniei”.

Recunoscut pentru înţelepciunea şi blândeţea sa, arhimandritul Teofil, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României, s-a stins din viaţă în 29 octombrie 2009.

Foto credit: Cornel Enache/Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente