Părintele Teofil Părăian, evocat în Germania

În Arhiepiscopia Ortodoxă a Germaniei, Austriei și Luxemburgului au avut loc, în perioada 10-18 aprilie, o serie de manifestări dedicate părintelui Teofil Părăian duhovnicul de la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, trecut la Domnul anul trecut. Invitatul Arhiepiscopiei a fost părintele Sabin Vodă, redactor la Radio Reîntregirea din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, care a susținut mai multe cuvântări cu mărturii despre viața și învățătura părintelui Teofil Părăian, informează ‘Ziarul Lumina’

În aceeași perioadă s-a lansat și cartea „In memoriam Părintele Teofil Părăian. Întâlniri cu oameni iubitori de Dumnezeu”, apărută anul acesta la Editura „Reîntregirea” din Alba Iulia. Cartea are atașat un CD cu întregul conținut audio al lucrării, totalizând peste 10 ore de înregistrări.

În cadrul evenimentelor dedicate vieții și învățăturii marelui duhovnic de la Sâmbăta de Sus, au mai fost prezentate CD-ul audio „Să ne rugăm cu Părintele Teofil – rugăciuni și poezii rostite de Părintele Teofil Părăian”, pliantul „Arhimandritul Teofil – Părintele bucuriei”, mapa de fotografii „Arhimandritul Teofil – Omul bucuriei” precum și DVD-ul „Părintele Arsenie Boca – Sfântul Ardealului”, un film documentar de 50 min. cu mărturii ale celor care l-au cunoscut direct pe Părintele Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente