Părintele Stelian Tofană către participanții conferinței preoțești din Caransebeș: Biblia este biblioteca Duhului Sfânt pe care trebuie s-o purtăm cu noi pretutindeni

Biblia este cuvântul lui Dumnezeu, încărcat de putere, nu un cuvânt obișnuit. Ea este biblioteca Duhului Sfânt pe care trebuie s-o purtăm cu noi pretutindeni. Atâta timp cât avem această putere cu noi toate obstacolele pot fi biruite, le-a spus părintele Stelian Tofană celor prezenți la conferința preoțească organizată la Caransebeș.

Centrul eparhial din Caransebeș organizează pentru cel de-al doilea semestru al anului întâlniri cu preoții din toate cele patru protopopiate ale eparhiei invitând și pe doamnele preotese să fie alături de ei.

Prima întâlnire a avut loc marți, 10 octombrie 2017, la Casa de Cultură George Suru din Caransebeș. La eveniment au participat clericii din Protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Invitatul special al conferinței preoțești a fost părintele prof. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca. Tema întâlnirii s-a intitulat Biblia în familia și misiunea preotului-provocări, interogații.

La manifestare a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care la final și-a exprimat nădejdea că întâlnirile în forma aceasta vor aduce un plus de valoare asupra preoților, a familiilor lor și a misiunii pe care o desfășoară.

Credem că acest tip de întâlniri vor avea un rezultat benefic, un efect pozitiv asupra pastorației și misiunii preotului și familiei acestuia în societatea contemporană. Îi suntem recunoscători părintelui profesor și îl mai așteptăm să ne împărtășească din cuvântul Sfintei Scripturi nouă celor care încercăm și în acest colț de țară să propovăduim Evanghelia Mântuitorului Hristos, a arătat Părintele Episcop Lucian.

După conferința propriu-zisă, părintele Tofană a purtat un dialog cu cei din sală, răspunzând la întrebările celor din public.

Printre răspunsurile oferite, părintele a accentuat faptul că preotul trebuie să se identifice în primul rând cu mesajul Sfintei Scripturi pe care să-l transmită lumii de astăzi.


Joi, 12 octombrie 2017, va avea loc o întâlnire asemănătoare cu preoții și doamnele preotese din Protopopiatele Reșița și Moldova Nouă. Manifestarea va avea loc în municipiul reședință de județ.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente