Părintele Sofian Boghiu pomenit la 11 ani de la trecerea sa la cele veșnice

Peste două sute de credincioși au participat, în această dimineață, la slujba de pomenire a părintelui Arhimandrit Sofian Boghiu, la împlinirea a 11 ani de la trecerea sa la cele veșnice. Oamenii au venit la Mănăstirea Antim să se roage și să aprindă o lumânare pentru cel care le-a fost duhovnic.

Sfânta Liturghie și slujba Parastasului au fost săvârșite de Prea Sfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal, înconjurat de slujitorii Mănăstirii Antim, potrivit Radio Trinitas.

La final, Prea Sfinția Sa a amintit principalele momente din viața părintelui Sofian Boghiu.

„Până la sfârșitul vieții a îndrumat destinele duhovnicești ale multor călugări care au viețuit în această mănăstire, al foarte multor mireni și a multor ierarhi care au locuit aici și l-au luat pe părintele Sofian de povățuitor și de model al vieții lor duhovnicești. Părintele Sofian, și după 11 ani de la trecerea sa la cele veșnice, rămâne un învățător al smereniei, al rugăciunii neîncetate, al bunătății creștine, al slujirii celorlalți și rămâne un model pentru fiecare dintre cei care l-am cunoscut pe care dacă îl vom urma am putea nădăjdui să ajungem la aceleași roade duhovnicești pe care el ca un pom bun sădit lângă izvoarele Evangheliei le-a rodit în viața sa de monah și de slujitor al Bisericii”, a mărturisit Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal.

După slujba de pomenire s-a plecat în pelerinaj la mormântul părintelui arhimandrit Sofian Boghiu, de la mănăstirea ilfoveană Căldărușani.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente