Părintele românilor colindat de tineri cu ocazia zilei onomastice

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în Sala Europa Cristiana a Palatului Patriarhiei pe membrii Ansamblului folcloric Gura Izvorului din Vatra Moldoviței din județul Suceava.

La eveniment au fost prezenți și ierarhii care au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală cu ocazia zilei onomastice a Preafericirii Sale.

Potrivit Radio Trinitas,  Părintele Patriarh a subliniat faptul că tinerii colindători sunt misionari ai tradițiilor românești.

Acești copii și tineri sunt misionari.Uneori, misiunea prin cântare rămâne în suflet mai puternic decât cea prin predica. Trebuie combinat cuvântul Evangheliei, cântarea bisericească, dar și cântarea populară izvorâtă din credință. Ne bucurăm că artiștii populari cu instrumente muzicale au acompaniat grupul. Bucovinenii și maramureșenii păstrează cel mai bine tradițiile românești. În fiecare an ei vin până la București și arată comuniunea românească în frumusețea credinței și a tradiției noastre populare, a spus Preafericirea Sa.

 La final, tinerii au primit arhiereasca binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente