Părintele Patriarh Daniel a participat la ceremonia militară de Ziua Armatei Române (VIDEO)

Ceremonia militară prilejuită de Ziua Armatei Române a avut loc miercuri, 25 octombrie 2017, în Parcul Carol I din București. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la eveniment.

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat garda de onoare, după care a fost intonat Imnul Național. La ceremonie au participat premierul Mihai Tudose, miniștrii Carmen Dan și Mihai Fifor și șefii celor două camere din Parlament: Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Părintele Patriarh a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului împreună cu un sobor de preoți militari.

#ZiuaArmateiRomâne.Pomenire pentru eroii căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Ceremonialul militar-religios se oficiază la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, în prezența Părintelui Patriarh Daniel, a domnului Klaus Johannis, președintele României și a altor oficialități.

Posted by TRINITAS TV on 25 Octombrie 2017

Președintele Klaus Iohannis și alte oficialități ale Statului Român au depus coroane de flori la Mormântul ostașului necunoscut.

După Ceremonia de schimbare a a gărzii, la Mormântul ostașului necunoscut, mai mulți elevi și studenți ai unităților de învățământ militare din București au depus jurământul militar. Patriarhul Daniel a rostit o rugăciune de binecuvântare pentru aceștia.

În continuare, a luat cuvântul Klaus Iohannis, Președintele României.

Este important ca Armata României să aibă o coordonare optimă, iar militarii săi să atingă un nivel din ce în ce mai crescut de profesionalizare. În egală măsură, este esențial să se asigure dotarea şi înzestrarea necesare atingerii standardelor care caracterizează o armată modernă şi puternică, a spus președintele.

În acest context, Klaus Iohannis a amintit faptul că la inițiativa sa pentru prima dată după 1989, anul acesta a fost alocat 2% din PIB pentru cheltuieli militare.

Armata este aidoma unui organism viu, într-un proces continuu de transformare şi adaptare la realităţile strategice ale unui mediu internațional care evoluează constant. Prin urmare, trebuie să fim permanent preocupaţi de procesul de selecţie, educare şi pregătire a tuturor categoriilor de militari, pentru că resursa umană reprezintă valoarea supremă a armatei noastre, a adăugat președintele.

La final, Klaus Iohannis i-a felicitat pe tinerii care au depus jurământul militar:

Vă încurajez să acționați în continuare preventiv şi să dovediţi spirit inovativ, capacitate de adaptare la schimbare, să vă iubiţi ţara şi să continuaţi să confirmaţi, ca şi până acum, deviza care vă uneşte şi vă mobilizează: Onoare şi Patrie! La Mulţi Ani, Armata României!

După aceasta, generalul în retragere Marin Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război s-a adresat celor prezenți.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente