Părintele Patriarh Daniel a felicitat Corala „Nicolae Lungu” pentru lucrarea misionară desfăşurată

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit duminică vizita Coralei Nicolae Lungu la Reşedinţa Patriarhală, imediat după Slujba Vecerniei din ziua de Paște.

După ce au interpretat câteva cântări specifice perioadei pascale, Patriarhul României le-a mulţumit şi i-a felicitat pentru lucrarea misionară desfăşurată prin muzica bisericească.

„Mulţumim pentru lucrarea misionară pe care aţi desfăşurat-o în Postul Sfintelor Paşti şi, desigur, în această perioadă a Săptămânii Mari şi Sfinte şi în noaptea de Înviere”.

„Vă dorim sănătate, ajutor de la Dumnezeu, multă pace şi bucurie pentru că susţineţi rugăciunea Bisericii, dar şi bucuria Bisericii care vine din rugăciune”, a spus Preafericirea Sa.

Părintele Patriarh i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri cu prilejul sărbătorilor pascale.

Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluţiei muzicale polifonice în ţara noastră.

Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii  nume de excepţie în dirijat şi compoziţie.

Aceşti artişti au adus constant noi forme şi direcţii în evoluţia muzicii corale româneşti şi au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie şi societate.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente