Părintele Patriarh colindat de Studenţii pentru Viaţă – „Apreciem activitatea de apărare a darului sfânt al vieţii”

Părintele Patriarh Daniel a fost colindat marţi de Corala Asociaţiei Studenţi pentru Viaţă. Preafericirea Sa le-a transmis tinerilor prezenţi în Reşedinţa Patriarhală că apreciază activitatea lor de apărare a darului sfânt al vieţii, de promovare a familiei care dă naştere la prunci, fiind împreună lucrători cu Dumnezeu, izvorul vieţii.

După susţinerea recitalului de colinde, Patriarhul le-a spus membrilor Coralei că Sărbătoarea Naşterii Domnului este şi binecuvântarea familiei din care se nasc prunci în lume, iar taina cea mare a sărbătorii este Dumnezeu copilul.

Hristos Domnul nu a venit în lume ca un om adult, ci a venit ca un Prunc pentru a ne arăta iubirea părintească a tatălui Ceresc exprimată în taina naşterii Fiului Său ca om din Fecioara Maria, din interiorul şi cu acordul umanităţii. Pruncul depinde în mod total de iubirea celor din jur. Aceasta este taina lui Dumnezeu Copilul. Cel atotputernic Se face întru totul ajutat de alţii.

În continuarea cuvântului său, Patriarhul Daniel le-a explicat ambasadorilor vieţii că lucrarea de preţuire a copilului reprezintă o taină a iubirii părinteşti arătată în Iisus Hristos. Dumnezeu cel mai înainte de veci devine ca om un copil Care Se naşte în timp. De aceea, lucrarea aceasta de preţuire a copilului este o taină a iubirii părinteşti arătată în Iisus Hristos şi o taină a familiei care dă naştere de viaţă.

În acest sens, Mântuitorul Iisus Hristos ne arată prin aceasta valoarea eternă a vieţii pământeşti. Deşi viaţa pământească din cauza păcatului a devenit una limitată, totuşi, omul este creat după chipul lui Dumnezeu cel veşnic viu şi de aceea este chemat la viaţă veşnică cu sufletul nemuritor şi cu sufletul care va învia, a adăugat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În această perioadă a anului, a recomandat Părintele Patriarh, trebuie să punem accent în mod deosebit asupra darului sfânt al vieţii copilului.

De aceea, cei care nu au copii primesc binecuvântare dacă ajută familiile cu mulţi copii, dacă arată iubire părintească faţă de copii, mai ales atunci când în familiile cu mulţi copii există această binecuvântare. Mulţi adoptă sau înfiază copii şi îi iubesc ca pe propriii copii. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că părintele adevărat nu este un simplu genitor care dă naştere pruncilor, ci cel care creşte copiii în credinţă, iubire şi preţuirea semenului, a insistat Preafericirea Sa.

Tinerilor care au vestit Naşterea Domnului prin colinde le-a fost prezentată importanţa familiei ca factor de educaţie în viaţa copiilor.

Familia are un rol deosebit pentru educaţia copiilor în credinţă, a atras atenţia Patriarhul. Cel mai mare dar pe care familia poate să-l ofere copiilor, pe lângă existenţa fizică, este darul credinţei ca legătură de iubire cu Dumnezeu cel milostiv. Această lucrare deosebit de sfântă este o lucrare propusă oamenilor.

În încheierea cuvântului, Părintele Patriarh Daniel a îndemnat la conştientizarea faptului că Mântuitorul Hristos îi ajută pe semenii noştri prin intermediul nostru în măsura în care dobândim mintea şi iubirea Sa.

Mântuitorul Iisus Hristos foloseşte mâinile, cuvintele, acţiunile noastre pentru ca noi să devenim mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu faţă de semenii noştri. Atunci înţelegem mai bine ce înseamnă Biserica – Trupul tainic al lui Hristos. Dacă avem mintea sau gândul lui Hristos, dacă inima este plină de iubirea lui Hristos, atunci şi mâinile noastre devin mâinile iubirii milostive a lui Hristos, a spus Preafericirea Sa.

Studenți pentru viață este o asociație studențească înființată în 2013, a cărei activitate constă în:

  • Promovarea în mediul universitar a educației, valorilor și respectului pentru viața umană din momentul concepției și până la moartea naturală,
  • Oferirea de sprijin și consiliere tinerelor și adolescentelor aflate în criză de sarcină,
  • Dezvoltarea de programe de informare și formare pentru familie și integrare socială,
  • Implicarea în combaterea traficului de persoane, a violenței în familie, a violenței împotriva femeii însărcinate și a abuzurilor împotriva copiilor.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente