Părintele Patriarh a primit vizita Coralei Theologos a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

Părintele Patriarh Daniel a primit sâmbătă vizita Coralei Theologos a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Întâlnirea a avut loc în Reședința Patriarhală.

În timpul întâlnirii, Patriarhul Daniel i-a felicitat pe membrii Grupului coral pentru activitatea desfășurată și le-a vorbit despre importanța muzicii bizantine în viața credincioșilor.

Apreciem faptul că veniți de departe, din Maramureș, și mai mult apreciem faptul că ați redescoperit importanța, frumusețea și profunzimea muzicii bizantine. În general, nu prea s-a mai cântat multă muzică bizantină din timpul jurisdicției Patriarhiei Ecumenice la Mănăstirea din Peri din Maramureș, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio Trinitas.

Acest gen de muzică, a continuat Patriarhul Daniel, a avut o contribuție directă și în ceea ce privește menținerea credinței, dar și asupra unității noastre. Totodată, pentru noi este normativă redescoperirea și cultivarea muzicii bizantine care exprimă conținutul liturghiei bizantine și este în acord cu pictura și imnografia bizantină, a adăugat Părintele Patriarh.

Membrii Coralei au parcurs o distanță semnificativă pentru a oferi răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată în această dimineață la Catedrala Patriarhală.

În general, răspunsurile liturgice sunt date în Catedrala Patriarhală, în duminici și marile sărbători, la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei, iar la Sfânta Liturghie de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente