Părintele Patriarh a fost colindat de un grup de tineri hipoacuzici, de Asociația Oastea Domnului și de grupul Flori de pe Dorna (FOTO)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit joi seară colindul grupului Flori de pe Dorna și al Corului Asociației Oastea Domnului, dublat în limbaj mimico-gestual de un grup de tineri deficienți de auz și vorbire.

După ce au vestit Nașterea Domnului, Părintele Patriarh le-a oferit daruri colindătorilor și le-a adresat urări de bine.

Vă felicităm că păstrați tradițiile noastre ortodoxe românești și binevestiți peste tot bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Suntem onorați de prezența dumneavoastră și vă dorim ani mulți binecuvântați cu sărbători fericite. Crăciunul să fie o binecuvântare pentru dumneavoastră, familiile dumneavoastră și pentru toți cei dragi. De asemenea, Anul Nou care se apropie și sărbătoarea Botezului Domnului să vă aducă belșug în casă, ajutor și mult spor în toate activitățile dumneavoastră, a spus Preafericirea Sa.

Tinerii hipoacuzici care l-au colindat pe Patriarhul Daniel sunt din București și au pregătit această manifestare sub îndrumarea Părintelui Ilie Mirel, slujitor la Comunitatea Ortodoxă a Surzilor din București.

Patriarhul Daniel a primit începând de marți vizita mai multor grupuri de colindători din toate zonele țării. Marți, Corul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Botoşani, Asociația Studenți pentru Viață și Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) s-au aflat la Reședința Patriarhală.

Miercuri l-au colindat pe Părintele Patriarh Grupul Glasul Străbunilor din Jijila, jud. Tulcea, Grupul de colindători de la Paraclisul Catedralei Naționale și Membrii Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România (UAIFMR).

Comunitatea surzilor din Bucureşti a fost înfiinţată în anul 1999, locul de slujire fiind o sală din cadrul Mănăstirii Radu Vodă. Din 2007 serviciile religioase pentru Comunitatea Surzilor se desfășoară în Biserica „Sfântul Elefterie”-Vechi, care aparţine de Biserica „Sfântul Elefterie”-Nou, Paraclis patriarhal.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente