Părintele Patapie Kavsokalivitul va vorbi la Cluj-Napoca despre „Sf. Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul și îndrumarea tinerilor”

Părintele Patapie Kavsokalivitul va susţine în 3 iunie, în Cluj-Napoca, o conferinţă despre „Sfinţii Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul și îndrumarea tinerilor”, anunţă Radio Renaşterea.

Părintele Patapie Kavsokalivitul este iconar, aghiograf, doctor în teologie și bibliotecar al Schitului Kavsokalivia din Sfântul Munte Athos.

Evenimentul este organizat de Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie” împreună cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, de la ora 19:00, în Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din municipiu.

Participanţii vor avea posibilitatea de a asculta învățături despre Sfinții Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul, cât şi de a adresa întrebări.

Sfinţii Paisie Aghioritul şi Porfirie Cavsocalivitul sunt bine cunoscuţi şi foarte iubiţi în întreaga lume ortodoxă.

Cei doi sfinţi au fost înscrişi recent şi în calendarul Bisericii Ortodoxe Române.

Decizia de înscriere a Sf. Paisie Aghioritul a fost luată de Sfântul Sinod în şedinţa din 3-4 iunie 2015.

De asemenea, Sfântul Porfirie Cavsocalivitul va fi celebrat anual în 2 decembrie, au hotărât membrii Sfântului Sinod în sesiunea din 4-5 iulie 2017.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente