Părintele Nicolae Tănase le-a vorbit studenților bucureșteni despre căsătorie (VIDEO)

„Pierdem vremea sau ne căsătorim?” a fost tema Conferinței susținute de Părintele Nicolae Tănase, marți, 20 martie 2018, la Facultatea de Drept a Universității din București.

Evenimentul a fost organizat de ASCOR București în cadrul seriei de Conferințe din Postul Sfintelor Paști și transmis live pe pagina oficială de Facebook a asociației:

Pr. Nicolae Tănase ne răspunde la întrebarea: "Pierdem vremea sau ne căsătorim?"

Posted by ASCOR București on 20 Martie 2018

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, tată a 6 copii, coordonatorul centrelor sociale de la Valea Plopului și Valea Screzii, unde sunt îngrijiți peste patru sute de copii și sunt sprijinite numeroase familii tinere, le-a recomandat tinerilor să acorde o importanță deosebită întemeierii unei familii.

Părintele Tănase a prezentat patru scopuri principale ale căsătoriei făcând referire și la îndemnurile Părinților Arsenie Boca și Arsenie Papacioc.

„Scopul căsătoriei este să ne împlinim unul pe altul și să lucrăm împreună la mântuirea noastră. Nașterea de copii este o consecință a iubirii noastre. Personal, și cu argumente în Biserica Ortodoxă, eu sunt de părerea aceasta: scopul este să ne împlinim, al doilea să nu ardem (în păcat, n.r.), al treilea scop este să ne într-ajutorăm și al patrulea scop este să naștem copii”.

Următoarea conferință din această serie va fi cea a PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, care va fi prezent joi, 22 martie 2018, tot în Aula Magna a Facultății de Drept din București. Detalii aici.

Pr. Nicolae Tănase a primit în 2015 Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru activitatea filantropică deosebită pe care o desfășoară la Parohia «Valea Plopului», dar și pentru multa lucrare misionară în țară și în străinătate.

Foto & video credit: ASCOR București

Comentarii Facebook


Știri recente