Părintele Necula va conferenția la biserica Sfântul Spiridon – Vechi din București

pr-necula

În data de 9 decembrie 2016, la ora 16, Parohia Sfântul Spiridon – Vechi din București (sector 4) va fi gazda unei conferințe susținute de Părintele Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu.

Conferința ce precede hramul Sfântului Spiridon din 12 decembrie este organizată cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel și  se intitulează Ortodoxia Sfântului Spiridon în Ortodoxia românească.

Pentru a permite mai multor persoane să asiste la eveniment, o echipă tehnică din partea TV și Radio Trinitas va transmite conferința pe un ecran amplasat în curtea bisericii.

Biserica Sfântul Spiridon – Vechi se află în centrul Bucureștiului, pe Bulevardul Națiunile Unite. Aici credincioșii pot cinsti icoana făcătoare de minuni cu chipul Marelui Ierarh al Trimitundei.

***

Sf. Ierarh Spiridon este prăznuit de Biserică în data de 12 decembrie. El a fost în tinerețe păstor de oi, iar după moartea soției s-a retras în pustie, primind schima monahală, fiind ales mai târziu Episcop al Trimitundei. Este cunoscut pentru simplitatea cu care a explicat Taina Sfintei Treimi printr-o minune la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325.

Pr. Prof. Conf. Dr. Constantin Necula este absolvent al Facultății de Teologie Sfântul Andrei Şaguna din Sibiu şi doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică şi pedagogie creştină. Autor al mai multor volume de predici, studii şi articole de omiletică şi catehetică, dar şi de cărţi pentru copii şi tineret, a tradus mai multe cărţi şi a scris articole în publicaţii din ţară şi străinătate. De asemenea, a semnat zeci de studii în limba română şi în limbi străine și numeroase recenzii. A susţinut sute de conferinţe şi a participat la mai multe emisiuni de radio şi de televiziune, atât în ţară cât şi în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente