Părintele Necula la Oradea: În Taina dumnezeieștii Liturghii stă esența echilibrului uman

Părintele Constantin Necula a conferențiat marți, 14 februarie 2017, în Catedrala Ortodoxă din Oradea. La eveniment au participat peste o mie de persoane, locașul de cult devenind neîncăpător, conform site-ului de știri locale ebihoreanul.ro.

Tema prelegerii a fost Familia, laboratorul educaţiei pentru înviere. Din auditoriu au făcut parte numeroși preoți, monahi, teologi și credincioși din Oradea, Satu Mare, Sălaj și Mureș.

Pr. Constantin Necula a vorbit despre prelungirea Liturghiei și a duhului creștinesc echilibrat în viața de familie și în societate.

În Taina dumnezeieștii Liturghii stă toată esența restabilirii echilibrului nostru uman. Ce refuză familia românească cu obstinație este duhul Liturghiei luat acasă. Lumea are nevoie de enorm de multă energie, de energia necreată, care este prezența lui Dumnezeu în viața noastră. Aceasta este taina prin care familia poate deveni laborator de înviere, a menționat părintele Necula.

Totodată, părintele profesor a răspuns, ca de obicei, întrebărilor adresate de cei prezenți. El a mai îndemnat la înțelegerea și ajutorarea celor aflați în păcate și a dat îndemnuri privitoare la căsătorie, viața de familie, nașterea de prunci și educarea copiilor.

În zilele următoare, părintele sibian s-a întâlnit cu elevii Liceului Ortodox din Oradea şi cu credincioșii din orașul Ştei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Hramul Catedralei Sf. Spiridon-Nou | FOTO

Preasfințitul Părinte Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat, joi 12 decembrie 2019, Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Spiridon-Nou din București, cu ocazia hramului lăcașului de cult. La finalul Sfintei Liturghii a avut loc o…