Părintele Necula la Oradea: În Taina dumnezeieștii Liturghii stă esența echilibrului uman

Părintele Constantin Necula a conferențiat marți, 14 februarie 2017, în Catedrala Ortodoxă din Oradea. La eveniment au participat peste o mie de persoane, locașul de cult devenind neîncăpător, conform site-ului de știri locale ebihoreanul.ro.

Tema prelegerii a fost Familia, laboratorul educaţiei pentru înviere. Din auditoriu au făcut parte numeroși preoți, monahi, teologi și credincioși din Oradea, Satu Mare, Sălaj și Mureș.

Pr. Constantin Necula a vorbit despre prelungirea Liturghiei și a duhului creștinesc echilibrat în viața de familie și în societate.

În Taina dumnezeieștii Liturghii stă toată esența restabilirii echilibrului nostru uman. Ce refuză familia românească cu obstinație este duhul Liturghiei luat acasă. Lumea are nevoie de enorm de multă energie, de energia necreată, care este prezența lui Dumnezeu în viața noastră. Aceasta este taina prin care familia poate deveni laborator de înviere, a menționat părintele Necula.

Totodată, părintele profesor a răspuns, ca de obicei, întrebărilor adresate de cei prezenți. El a mai îndemnat la înțelegerea și ajutorarea celor aflați în păcate și a dat îndemnuri privitoare la căsătorie, viața de familie, nașterea de prunci și educarea copiilor.

În zilele următoare, părintele sibian s-a întâlnit cu elevii Liceului Ortodox din Oradea şi cu credincioșii din orașul Ştei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…