Părintele Necula în Episcopia Caransebeșului: „M-am bucurat foarte mult să descopăr unitatea Bisericii”

La finalul seriei de conferințe susținute în Episcopia Caransebeșului, Pr. Prof. Constantin Necula și-a exprimat mulțumirea și aprecierea față de credincioșii din Eparhie: „Este capătul unei misiuni pe care m-am bucurat s-o pot duce la îndeplinire deoarece au fost întâlniri cu niște comunități de mare frumusețe”.

„M-am bucurat foarte mult să descopăr unitatea Bisericii extrem de importantă în astfel de momente de dezbinare națională, pe alocuri, și să constat că oamenii, în ciuda cârtitorilor, sunt alături de Biserică, se bucură de mesajul ei, cresc și se desăvârșesc în raport cu morala creștină și cu bucuria de a fi în Hristos”, a declarat părintele pentru Trinitas TV.

„Ortodoxia la vremuri de Postul Mare” a fost titlul seriei de conferințe susținute în a doua săptămână din Postul Paștelui de Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, în Episcopia Caransebeșului.

Potrivit site-ului oficial al Eparhiei, „maratonul duhovnicesc” a debutat luni, 26 februarie 2018, în Sala de evenimente „Alex” din Moldova Nouă. Următoarea conferință a avut loc marți, la Cinema „Dacia” din Reșița.

Evenimentele s-au încheiat miercuri, în Casa de Cultură „George Suru”  din Caransebeș. La conferință a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian.

Episcopul Caransebeșului a mulțumit părintelui pentru că a transmis mesajul Evangheliei „în stilul caracteristic, plin de dragoste, răbdare și cu multă putere de convingere”.

„Am avut bucuria să ne împărtășim dintr-o altă slujbă a propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu care are putere multă. Părintele profesor este recunoscut în toată Patriarhia Română ca un misionar de excepție și un predicator, care într-adevăr are multă râvnă”, a spus ierarhul.

Conferințele „Ortodoxia la vremuri de Postul Mare” fac parte din seria de manifestări dedicate „Anului Omagial al Unității de Credință și de Neam” și „Anului Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918” în Patriarhia Română.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente