Părintele Necula îi învață pe elevi să nu se teamă de eșecuri: Lucrurile care nu vă ies să vă fie doar învăţătură!

Părintele Constantin Necula s-a întâlnit miercuri cu elevi de clasa a şaptea şi a opta de la mai multe şcoli din Mărginimea Sibiului şi Valea Secaşelor. Evenimentul a avut loc la Sibiel și a fost intitulat „Cum să mă întâlnesc cu mine şi cu Dumnezeu?”.

Părintele Necula i-a îndemnat pe elevi să nu deznădăjduiască niciodată, indiferent de eşecuri sau de momentele mai grele prin care vor trece în această perioadă din viaţa lor, când îi aşteaptă examene importante şi decizii care le vor influenţa drumul în viaţă.

„Vă îndemn să vă aduceţi aminte că nu sunteţi decât nişte copii, cât aţi fi de domnişoare şi de domnişori, că nu trebuie să purtaţi pe umărul vostru toată greutatea părerii celorlalţi, că puteţi face doar ce puteţi face şi că de fiecare dată când vă e greu, e Cineva lângă voi, chiar aşa nevăzut, chiar dacă nu-L bagă absolut nimeni în seamă, chiar dacă unii v-au spus că nu există şi că e de aruncat la gunoi. Eu însumi am fost un om care L-am căutat pe Dumnezeu până în groapa de gunoi a sufletului meu”, a mărturisit prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu.

„De fapt, cu cât te descoperi pe tine ca om, cu atât Îl descoperi pe Dumnezeu ca Dumnezeu”, a subliniat Pr. Constantin Necula.

„Nu cedaţi niciodată! Hotărâţi-vă ce aveţi de făcut şi priviţi înainte cu nădejde şi cu mare curaj! Învăţaţi că ce aveţi de făcut vă aparţine, e misiunea voastră, nu e misiunea altcuiva!”.

„Vă rog, începând de azi gândiţi-vă la bătrâneţile voastre liniştite! Nu vă impacientaţi, nu priviţi către lumea rea din jurul vostru! Trebuie să învăţaţi să depindeţi de voi înşivă mai mult decât toţi ceilalţi şi asta se învaţă în timp, ratând clasa întâi, ratând clasa a opta. Să nu vă temeţi niciodată că e o umilitor să treceţi prin astea şi lucrurile care nu vă ies să vă fie doar învăţătură, nicidecum disperare”, a recomandat părintele profesor.

La eveniment au participat 320 de elevi. Tinerii au fost foarte încântați de întâlnirea cu Preotul Constantin Necula și au prelungit întâlnirea cu zeci de minute pentru întrebări și discuții. Elevii au cerut autografe, au făcut fotografii și s-au îmbrățișat cu Părintele Necula care s-a declarat onorat de prietenia lor.

Întâlnirea a fost organizată de Protopopiatul Sălişte şi Liceul Tehnologic „Ioan Lupaş” din Sălişte. Vezi mai multe detalii și fotografii pe site-ul Mitropoliei Ardealului.


Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente