Părintele Marc Antoine Costa de Beauregard a conferențiat la București

Părintele Marc Antoine Costa de Beauregard, protoiereul Protopopiatului de Nord din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, a conferențiat miercuri seară, 09 martie 2016, la București. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Facultății de Drept din cadrul Universității București, titlul conferinței fiind „Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fiePostul – răstimp de așteptare a învierii noastre”.

Este o mare bucurie să particip astăzi la această conferință, mai ales pentru că fac parte din Biserica Ortodoxă Română de peste 40 de ani. Subiectul din această seară este foarte important pentru că Învierea reprezintă fundamentul creștinătății, persoanele care nu cred în Înviere nefiind creștine”, a mărturisit Părintele Marc Antoine Costa.

Invitatul conferinței l-a cunoscut pe părintele profesor Dumitru Stăniloae, cu care petrecut o lună, la Mănăstirea Cernica. În urma convorbirilor avute, părintele Marc-Antoine a scris lucrarea „Îndrăznește să înțelegi că te iubesc” publicată mai întâi la Paris, în anii 1984 și 1993, iar apoi la Sibiu, în anul 1995, sub titlul „Mica dogmatică vorbită. Dialoguri la Cernica”.

Părintele Stăniloae era un om foarte bun, foarte smerit și mai ales un om al rugăciunii. De asemenea, Părintele Stăniloae a fost un exponent al vieții isihaste care a hrănit toată gândirea lui teologică”, a mai spus Părintele Marc Antoine de Beauregard.

Conferința a fost organizată de Protopopiatul Sector 6 Capitală și de Parohia ,,Pogorârea Duhului Sfânt” – Militari.

Ultima vizită în România a părintelui Marc Antoine Costa de Beauregard a avut loc în anul 2013 când a conferențiat la Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente