Părintele Macarie de la Simonopetra – Muntele Athos, va conferenţia la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au loc în perioada 12-18 octombrie 2015 manifestările internaţionale Doxologia, Comuniune şi Filantropie.

După cum a precizat Părintele Arhim. Teofan Mada, Vicar eparhial, manifestările Doxologia, ediţia a II-a, beneficiază de invitaţi de marcă din viaţa religioasă şi culturală europeană. Invitatul de seamă al acestei ediţii este Părintele Macarie Simonopetritul, personalitate teologică şi duhovnicească de excepţie a Sfântului Munte Athos.

Părintele Macarie, de origine franceză, Bernard Gerard Andre Jean, a fost profesor la Sorbona, retrăgându-se în ultima perioadă a vieţii la Muntele Athos, dedicându-se cercetării teologice şi îndrumării spirituale a pelerinilor care vin la Mănăstirea Simonopetra. Iubirea faţă de România l-a adus la manifestările Doxologia, în cadrul cărora va ţine o primă prelegere la Teatrul de Stat, sâmbătă, 17 octombrie 2015, orele 19:00, cu o temă dedicată vieţii duhovniceşti în genere: Viaţa duhovnicească după învăţătura stareţului Emilianos Simonopetritul.

În continuare, Părintele Macarie va avea şi un dialog de suflet cu arădenii, eveniment organizat la Sala Ferdinand a Primăriei Aradului, duminică, 18 octombrie 2015, orele 17:00. Manifestările Doxologia fac parte din proiectele Arhiepiscopiei Aradului cu diverse instituţii publice, locale, fiind sprijinite şi de instituţii de drept privat.

Comentarii Facebook


Știri recente