Părintele Emmanuel Albano a susţinut două conferinţe la Bucureşti

La invitaţia conducerii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, părintele Emmanuel Albano, profesor de patristică la Institutul Ecumenic Sfântul Nicolae din Bari şi director al Centrului Ecumenic Salvatore Manna, a venit la Bucureşti, în perioada 09-12 noiembrie, într-o vizită de lucru, după cum informează Ziarul Lumina.

Marţi, 10 noiembrie, în Amfiteatrul I. G. Coman al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, părintele Albano a susţinut conferinţa Revelaţie şi tăcere: Scriptură şi Tradiţie la Clement Alexandrinul, urmată de un dialog cu tinerii studenţi.

La finalul conferinţei, părintele dominican a mulţumit părintelui profesor Constantin Preda pentru invitaţia de a conferenţia şi pentru participarea sa, ca parte ortodoxă, la seminarul de doctorat organizat în mai 2015 de Institutul Ecumenic Sfântul Nicolae, în colaborare cu Academia Teologică din Volos, Grecia.

Miercuri, 11 noiembrie, profesorul Albano a susţinut în cadrul Centrului Sfinţii Petru şi Andrei din Capitală conferinţa De la veşnicie la istorie: unica revelaţie a Logosului în manifestările Sale. Note asupra gândirii lui Origen, urmată de un dialog cu participanţii.

Institutul Ecumenic Sfântul Nicolae din Bari a fost fondat în urma Conciliului II Vatican, în cadrul Universităţii Pontificale Angelicum din Roma, fiind un centru universitar dedicat cunoaşterii Răsăritului ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente