Părintele Dumitru Stăniloae, comemorat la 114 ani de la naştere

S-au împlinit joi 114 ani de la naşterea Părintelui Dumitru Stăniloae. Cu acest prilej, profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală s-au rugat în Biserica Sfânta Ecaterina pentru cel mai mare teolog ortodox român. 

După slujba de pomenire, Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, a rostit un cuvânt în care l-a prezentat pe Părintele Stăniloae drept un mărturisitor al credinţei ortodoxe în timpul regimului comunist.

Tot astăzi, au fost pomeniți toți profesorii Facultății de Teologie din București trecuți la Domnul, întrucât se împlinesc 136 ani de la deschiderea porților instituției teologice.


Părintele Dumitru Stăniloae s-a născut în anul 1903 în localitatea brașoveană Vlădeni. A studiat la liceul Andrei Șaguna din Brașov și la Facultatea de Teologie din Cernăuți, unde a făcut și doctoratul. A fost profesor de dogmatică la Facultățile de Teologie din Sibiu și din București. Este autorul a numeroase cărți, studii și articole despre teologie și spiritualitate.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente