Părintele Dan Damaschin a împlinit 46 de ani: De ziua mea, îmbracă un copil!

Părintele Dan Damaschin a împlinit marți vârsta de 46 de ani. Darul pe care și-l dorește cu această ocazie nu este pentru sine, ci pentru copiii înscriși în baza de date a Asociației „Glasul Vieții”.  „Visul lor este bucuria mea”, spune preotul.

„De ziua mea îmbracă un copil și ajută-l să meargă la școală!” este îndemnul pe care l-a transmis clericul pe Facebook. El semnalează că mai sunt 6156 de copii care așteaptă sprijin pentru anul școlar care stă să înceapă.

„Dacă tot e la modă  strângerea de fonduri pentru o anumită cauză, dedic ziua de astăzi îmbrăcării copiilor noștri, ajutându-i să meargă la școală. Nu-mi doresc nimic mai mult decât ca fiecare copil să meargă la școală fericit, curat și demn pentru a deveni un OM MARE. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a mai scris Părintele Dan Damaschin.

Părintele pune la dispoziție un document online unde oferă prenumele copiilor, vârsta, numărul pe care îl poartă la pantof și înălțimea. El îi invită pe oamenii de bine să doneze 250 de lei sau „50 și ceva de Euro, Lire ori Dolari (americani sau canadieni)” și indică mai multe modalități de plată.

”Am de plătit 9000 de pensii alimentare

Cu ocazia aniversării sale, părintele Dan Damaschin a fost întrebat la ce vârstă vrea să se pensioneze. Răspunsul părintelui a venit în stilul caracteristic:

„Cum să mă pensionez măi, oameni buni, când am de plătit 9000 de pensii alimentare? Și-apoi la atâția copii, trebuie să te simți mai ceva ca la 20 de ani, și cu griji și cu mulți, foarte mulți bani!”.

„Credeam că nu voi fi nevoit să vă destăinui taina”, a adăugat părintele și a recunoscut care este „elixirul tinereții” sale:

„Să nu râdeți, dar trasul de mânecă din zori și până-n noapte, zi de zi, pentru a oferi fiecărui beneficiar de mini-pensie, alinare și demnitate cu case, haine și mâncare, la mine chiar a dat roade. Așadar, dacă vreți să rămâneți tineri, cât mai mult timp, vă ofer drept un prim leac zâmbetul unor copii fericiți și șansa la încă o faptă bună”.

Vezi și Pr. Dan Damaschin a primit Crucea Patriarhală


Cum îi poți ajuta pe cei 6156 copii?

1. Alege un copil din listă.

2. Donează 250 lei sau 50 și ceva de Euro, Lire ori Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea „VREAU LA ȘCOALĂ!”.

3. Lasă un număr de telefon în mesaj privat pe pagina de Facebook a părintelui.


Pentru donații

a) Direct într-unul din conturile deschise la Banca Transilvania:

Asociația ,,Glasul Vieții”
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
Cod Swift BTRLRO 22

b) Pe site-ul Asociației „Glasul Vieții”, cu cardul.

c) În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”.

d) Prin PayPal la adresa [email protected]

e) Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

f) Pentru Western Union, MoneyGram, RIA, avem rugămintea de a ne contacta pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil.


Sursă foto: Facebook / Dan Damaschin

Comentarii Facebook


Știri recente