Părintele Damaschin Grigoriatul se află în Republica Moldova, unde va susține mai multe conferințe

Părintele Damaschin Grigoriatul de la Sfântul Munte Athos, Mănăstirea Grigoriu, se află în perioada 11-13 iulie în Republica Moldova, unde susține o serie de conferințe.

Prima conferință a avut loc duminică, 11 iulie, la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din municipiul Cahul, în prezența Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. Tema evenimentului a fost „Povățuiri din Sfântul Munte Athos și Misiunea Ortodoxă în Africa”.

PS Veniamin i-a oferit părintelui Damaschin icoana Sfântului Ierarh Dionisie Erhan, în semn de apreciere și binecuvântare.

Program

Episcopia Basarabiei de Sud informează că Părintele Damaschin va mai conferenția și în următoarele locații:

  • Luni, 12 iulie, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău (str. Alba Iulia nr. 16):

– ora 09:00 Sfânta Liturghie oficiată de arhiereu.
– după Sf. Liturghie, cuvântarea Părintelui Damaschin Grigoriatul.

  • Marți, 13 iulie, la Mănăstirea Eroilor Români din satul Țiganca, raion Cantemir

– de la ora 09:00 vor avea loc mai multe evenimente de comemorare a eroilor căzuti în batalia de la Țiganca; invitati: Tradiția Militară
– de la ora 11:00 conferință cu următorii invitati : PS Veniamin, Părintele Damaschin Grigoriatul, Prof. Dr. Ion Ghelețchi – Universitatea B.P Hașdeu din Cahul, Dr. Costin Croitoru – Muzeul Brăilei „Carol I”.

Schimonahul atonit Damaschin de la Mănăstirea Grigoriu face misiune în Africa de peste 23 de ani și este vorbitor de limbă română. Părintele Damaschin are o experiență de 44 de ani de monahism în Sfântul Munte Athos și peste 23 de ani de misiunea ortodoxă din Africa.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente