Părintele Cristian Gheorghe Baroianu (1965-2013) – un blând și smerit slujitor al Bisericii

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a PC. Pr. Cristian Gheorghe Baroianu de la Parohia Sintești, Județul Ilfov, Protopopiatul Ilfov Sud, vineri, 29 noiembrie 2013:

Am aflat cu durere despre trecerea din această viață, în dimineața zilei de 27 noiembrie 2013, a vrednicului de pomenire Părintele Paroh Cristian Gheorghe Baroianu, de la Parohia Sintești, Județul Ilfov, Protopopiatul Ilfov Sud.

Părintele Cristian Baroianu s-a născut la data de 9 ianuarie 1965, în familia preotului Ion și a Veronicăi, în satul prahovean Bărăitaru, comuna Drăgănești. A urmat cursurile școlii primare și gimnaziale din localitatea natală. A finalizat studiile seminariale la București, în anul 1986 și, în același an, s-a înscris la Facultatea de Teologie din Capitală, obținând licența în anul 1991. În ziua de 28 iulie 1991, s-a căsătorit cu domnișoara Elena Rădună, fiică de preot. În toamna anului 1991 a fost hirotonit preot la Parohia Sintești, comuna Vidra, Județul Ilfov, unde a slujit cu credință, dragoste și jertfelnicie până în ceasul mutării sale la cele veșnice. Bunul Dumnezeu a binecuvântat familia părintelui Cristian Baroianu cu doi copii: Rareș Cristian și Răzvan Ștefan.

Timp de 22 de ani, Părintele Cristian Baroianu a slujit lui Dumnezeu și comunității din Sintești. El a fost, potrivit mărturiei celor care l-au cunoscut, un om al bucuriei, smerit și blând. În viața Părintelui Cristian Baroianu puteai vedea bucuria de a trăi fiecare zi ca pe o sărbătoare, căutând mereu să facă binele. Totodată, Părintele Cristian Baroianu a fost un model atât ca soț, cât și ca tată, fiind un om iubitor, grijuliu și jertfelnic.

În ultimul an al vieții sale, Părintele Cristian Gheorghe Baroianu a fost chinuit de o boală necruțătoare. Însă boala și suferința au întărit în el virtuțile și au arătat credința sa profundă, precum și dragostea sa pentru cei din jurul lui.

La acest ceas de vremelnică despărțire, întru așteptarea Învierii de obște, cu părintească dragoste, ne îndreptăm gândul spre familia îndurerată și parohia îndoliată, precum și spre cei care l-au cunoscut, îndemnându-i pe toți să păstreze mereu viu în inimile lor chipul smerit și blând al Părintelui Cristian Gheorghe Baroianu.

Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să așeze sufletul său în ceata drepților și să-i dăruiască odihnă în lumina și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe,

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…