Părintele Constantin Târziu a fost înmormântat la Paris

Fostul paroh al Catedralei Mitropolitane din Paris, preotul Constantin Târziu, a fost înmormântat miercuri, 11 iulie 2018, în cimitirul Thiais din Paris.

Părintele a trecut la cele veșnice în ziua de sâmbătă, 7 iulie.

Slujba înmormântării a fost oficiată de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, după Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Părintele Constantin Târziu

Părintele s-a stins din viață la Paris la vârsta de 64 de ani.

Constantin Târziu a fost preot în localitatea Șuștra timp de nouă luni până când a părăsit România în 1980.

A ajuns în Franța, unde a cerut azil politic și a lucrat ca preparator într-un magazin farmaceutic, spălător pe podele și de geamuri, paznic de noapte la un hotel sau ajutor contabil.

Timp de 35 de ani a slujit în „Biserica exilului românesc” din Paris, actuala Catedrală Mitropolitană „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail“, dar a mai fost și misionar în Vancouver, Canada.

În capitala Franței, părintele Constantin Târziu a reușit să ajutate mii de români care au fugit de regimul comunist din România și s-au stabilit în Franța.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…