Părintele Constantin Pârvu a fost condus pe ultimul drum. PS Varlaam Ploieșteanul a oficiat slujba de înmormântare

Părintele Constantin Pârvu a  fost condus joi, 29 iunie 2017, pe ultimul drum. La slujba de înmormântare oficiată la Biserica Parohiei Iancu Nou din Capitală au participat clerici, militari și credincioși. Serviciul religios a fost săvârșit de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat: Un slujitor statornic şi harnic – Preotul Constantin Pârvu (1928 – 2017)

Un slujitor statornic şi harnic – Preotul Constantin Pârvu (1928 – 2017) – Basilica.ro

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a Părintelui Constantin Pârvu (1928 – 2017), fost vicar administrativ patriarhal în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod și fost paroh al Bisericii Iancu Nou-Bălăneanu din Protoieria Sector II Capitală, joi, 29 iunie 2017: În seara zilei de 26 iunie 2017, la…

După citirea mesajului de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, PS Varlaam Ploieșteanul a acordat post mortem, din partea Părintelui Patriarh, Crucea Patriarhală părintelui Constantin Pârvu, informează Radio Trinitas.

În continuare, a urmat cuvântul ministrului secretar de stat, Victor Opaschi, unul dintre ucenicii și colaboratorii părintelui Constantin Pârvu.

Dăruit cu înțelepciune practică, părintele vicar a știut să îi învețe și pe alții să citească semnele vremurilor, să înțeleagă constrângerile și necesitățile fiecărei perioade. M-am numărat și eu printre cei, atât de mulți, care au avut enorm de mult de învățat și de înțeles de la părintele, a spus Victor Opanschi.

Părintele Constantin Pârvu a fost înhumat în cimitirul bisericii Parohiei Iancu Nou – Bălăneanu cu onoruri militare. La înmormântare a fost prezent Batalionul 121 transport din cadrul comandamentului logistic întrunit din București.

© ZL

Comentarii Facebook


Știri recente