Părintele Constantin Mihoc, parohul bisericii ortodoxe române din Berlin, a trecut la Domnul

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului anunță cu profundă durere trecerea prematură și tragică la cele veșnice a Preacucernicului Preot Lector Dr. Constantin Mihoc, parohul Bisericii ‘Sf. Arhangheli Mihail și Gavril’ din Berlin.

Aseară, 4 august, în cursul unor lucrări de demolare a unei clădiri pe locul căreia urma să ridice o biserică nouă, surparea unui zid l-a surprins, împreună cu un enoriaș al lui, pe nume Nicolae, îngropându-i sub dărâmături.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim s-a deplasat deja la locul tragediei, unde astă seară va sluji un parastas și mâine Sf. Liturghie, întru pomenirea celor ce în mod tragic au trecut din această viață, Preotul Constantin și Nicolae, dar și spre mângâierea familiilor greu încercate de această tragedie. Având credința că Dumnezeu, Căruia Părintele Constantin I-a slujit cu atâta dragoste și dăruire până în clipa morții, le va face parte amândurora cu sfinții cei bineplăcuți Lui, suntem alături de greu încercatele familii: cea a Părintelui Constantin și cea a credinciosului Nicolae.

După încheierea anchetei care se derulează la locul tragediei și care va dura probabil mai multe zile, trupurile celor răposați vor fi transportate în România pentru a fi înmormântate acolo la o dată pe care o vom comunica ulterior.

La locul tragediei, parohienii văduviți de plecarea prematură din mijlocul lor a Părintelui Constantin, se roagă aprinzând lumânări, pentru veșnica lui odihnă. Ne rugăm cu toții ca Dumnezeu să-i facă parte cu drepții în viața veșnică atât Părintelui Constantin cât și celui împreună răposat cu el, și să mângâie greu încercatele familii văduvite prin plecarea prematură din această viață a celor doi.

Dumnezeu să-i odihnească!

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului

Mesajul de condoleanțe al colegilor Părintelui Lect. Constantin Mihoc de la Facultatea de Teologie ortodoxă din București:

Cu deosebită durere în suflet și cu profund regret am aflat de trecerea în viața veșnică a distinsului preot, coleg și bun prieten Constantin Mihoc. Ne rugăm cu toții pentru mântuirea sufletului părintelui Constantin și ne vom aduce aminte cu respect de momentele în care am conlucrat cu Dânsul la Catedră.

Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate a părintelui și îl rugăm pe bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Profesorii Catedrei de Teologie Istorică a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Universitatea București

Comentarii Facebook


Știri recente