Părintele Ciprian Grădinaru participă la hramul Schitului Prodromu

Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) participă joi la sărbătoarea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos, ca delegat al Patriarhiei Române.

În Sfântul Munte Athos se respectă calendarul iulian nerevizuit conform căruia sărbătoarea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița este ținută în data de 25 iulie.

Delegația condusă de Părintele Ciprian a fost primită miercuri de starețul Atanasie Prodromitul care le-a urat „o ședere și o priveghere plăcută și cu folos duhovnicesc”.

Părintele Ciprian a subliniat legătura de prietenie care s-a creat între Paraclisul CMN și Schitul Prodromu, relație ce are ca bază Icoana Maicii Domnului Prodromița „prin care s-a cultivat foarte mult evlavia românilor față de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu”.

„Ne bucurăm de primirea frumoasă pe care ne-ați făcut-o și vă transmitem binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”, a spus Arhim. Ciprian Grădinaru.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adică Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, din tezaurul Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu de la Sfântul Muntele Athos.

O copie fidelă, atât în ceea ce privește pictura, cât şi ferecătura, în mărime naturală a acestei icoane se află la Paraclisul CMN din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…