Părintele Chad Hatfield la parohia Perşani: În această duminică, Biserica ne amintește că suntem chemaţi să devenim sfinţi

Părintelui Chad Hatfield, Președintele Institutului Ortodox Sfântul Vladimir din New York, a fost prezent în data de 18 iunie 2017 la parohia Perşani, Protopopiatul Făgăraş. Părintele profesor a slujit Sfânta Liturghie împreună cu părintele Marius Corlean, Protopop al Protopopiatului Făgăraș 1 şi părintele paroh Ioan-Dorin Cristea.

În omilia rostită, părintele Chad Hatfield a evidențiat importanța și frumusețea spiritualității ortodoxe românești, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Acum 25-30 de ani am cumpărat o carte scrisă de un călugăr din Marea Britanie, care era născut în România. Titlul cărţii era Romanian Spiritual Fatherhood. Efectiv am devorat acea carte, cu viteza cu care un copil mănâncă bomboane. Pentru că îmi era evident că spiritualitatea românească are ceva unic ce ar trebui să ajungem să cunoaştem şi noi, ceilalţi, a spus părintele Hatfield.

Continuând cuvântul de învățătură, părintele Chad a subliniat importanța și semnificația Duminicii Sfinților Români.

Uneori ne raportăm la sfinţi ca la ceva foarte vechi, din istorie, şi foarte îndepărtat geografic. Aşa că Biserica ne dă această sărbătoare din două motive: să ne amintească de sfinţii noştri locali, dar şi ca să ne amintească şi mie, şi dumneavoastră, că suntem chemaţi să devenim şi noi sfinţi. Aduceţi-vă aminte de mărturisirea făcută de sfinţii români şi cereţi-le mijlocirea pentru ca noi, cei de astăzi, să rămânem fermi în Hristos, a concluzionat Părintele Chad Hatfield.

În încheiere, părintele paroh Ioan-Dorin Cristea a mulţumit invitatului în numele întregii comunităţi. Totodată, părintele paroh i-a dăruit o cruce de lemn şi o icoană românească.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente