Părintele Alexandru Moțoc a trecut la cele veşnice

În această dimineață, părintele Alexandru Moțoc, inspector general bisericesc în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a trecut la cele veșnice, după o grea suferință.

În cadrul slujbei de hram de la Biserica „Sfântul Antonie” – Curtea Veche din București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a înălțat rugăciuni pentru iertarea păcatelor și odihna părintelui Alexandru.

Și la Catedrala Patriarhală, clopotele au bătut pentru cel care a slujit, cu timp și fără timp, Biserica. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, s-a rugat pentru odihna părintelui Alexandru.

„Părintele inspector general bisericesc, Alexandru Moțoc, a fost un ostenitor de mare nădejde al Cancelariei Patriarhale, un om care s-a remarcat prin seriozitate, prin disciplină, prin abnegaţie. Părintele Alexandru Moțoc a făcut dovada unei energii ieşite din comun, a fost un bun teolog şi director de seminar teologic ortodox, a făcut un doctorat în Teologie care s-a bucurat de mare succes, cu o teză închinată Sfântului Cuvios Dionisie cel Mic din Dobrogea”, a spus Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Slujba înmormântării Părintelui Alexandru Moțoc va avea loc duminică, 27 martie 2016, la Biserica „Sfânta Treime” – Tei din Bucureşti.

 

Comentarii Facebook


Știri recente