Parastas pentru victimele atacului de la Oneşti. Protoieria a transmis un mesaj de compasiune

Preoții din Protopopiatul Onești se roagă pentru victimele atacului din Onești și transmit un mesaj de compasiune și solidarizare cu familiile acestora.

Marți și miercuri, preoții din Protopopiatul Onești au oficiat la sediul protoieriei slujbe de pomenire pentru victimele atacului de la Onești, județul Bacău.

Protoieria a oferit locuri de veci pentru victime, iar preoții vor continua să îi pomenească și în cursul zilei de joi, precum și sâmbătă.

Miercuri, Masa Bucuriei oferită de protopopiat pentru 97 de persoane vulnerabile social a fost făcută spre pomenirea celor doi lucrători care și-au pierdut viața în urma atacului.

„În tihna orașului Onești s-a auzit (…) un freamăt care a devenit un strigăt de durere pentru cele două familii obligate să accepte ceva de neînțeles: despărțirea inexplicabilă de persoanele cele mai dragi”, scrie într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a protoieriei.

Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu le-a transmis tuturor oneștenilor „să fie alături de familiile îndurerate prin rugăciune, prin implicare directă, învățând din nou că trebuie să fie uniți și să devină scut de apărare față de cei ce astăzi își plâng soțul, tatăl, prietenul, vecinul”.

„Strigătul de durere și suferința care le-a sfâșiat sufletele familiilor greu încercate să devină puterea noastră, a tuturor, de a le descoperi acestora că nu sunt singuri, că nu trebuie să plângă în taină, știind că suferința se naște din iubire și tot iubirea este leacul suferinței”, se mai precizează în comunicat.

Doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament din Onești, județul Bacău, au fost uciși luni de fostul locatar, supărat că fusese evacuat de acolo prin decizie judecătorească. Bărbatul îi luase ostatici și cerea revenirea asupra sentinței de evacuare.

Foto credit: Facebook / Protoieria Onești

Comentarii Facebook


Știri recente