Parastas pentru Părintele Arsenie Papacioc

Parastasul pentru Părintele Arsenie Papacioc, la doi ani de la trecerea la cele veșnice, va fi oficiat, sâmbăta aceasta, la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol. Slujba de pomenire va fi săvârșită după Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc s-a născut în anul 1914, în satul Miseleanu, județul Ialomița. A urmat cursurile Școlii de Arte și Meserii din București și a intrat în viața monahală ca frate în anul 1947 la Mănăstirea Cozia. Tuns în monahism la Mănăstirea Antim din București, în anul 1950, a devenit ieromonah pe seama Mănăstirii Slatina, la 26 septembrie, în același an. În 1951, după ce a devenit ieromonah, a fost numit preot spiritual în cadrul Seminarului Monahal de la Mănăstirea Neamț. Între 1952 – 1958 a făcut parte din obștea Mănăstirii Slatina. În vara anului 1958 a fost arestat de autoritățile comuniste, pentru apartenență la „Rugul aprins”. A trecut prin mai multe închisori: Brașov, Jilava și Aiud. A fost grațiat în anul 1964, după interminabile anchete și torturi, alături de ceilalți deținuți rămași în viață de la închisoarea Aiud.

După ieșirea din închisoare este numit preot în Ardeal, iar o perioadă a fost stareț la Mănăstirea Cozia. Din anul 1976 a făcut parte din obștea Mănăstirii „Sfânta Maria” de la Techirghiol. A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie, la vârsta de 96 de ani, și a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Pantelimon.

Comentarii Facebook


Știri recente