Parastas pentru făuritorii unirii Basarabiei cu țara mamă

Pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării, organism care conducea Basarabia,  a proclamat unirea teritoriului cu Regatul României. La Catedrala Patriarhala a fost săvârşit astăzi, 26 martie 2016, un parastas pentru făuritorii unirii Basarabiei cu țara mamă. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

În cuvântul său Preasfinţia Sa a subliniat că pomenirea eroilor este o datorie a Bisericii care pomeneşte zilnic la fiecare Sfântă Liturghie pe toţi eroii neamului românesc. Iar printre eroi îi socotim pe lângă cei care efectiv şi-au vărsat sângele şi şi-au oferit viaţa ca jertfă pe altarul patriei şi pe toţi cei care au muncit, au luptat, au pătimit pentru unitatea şi pentru binele neamului românesc.

„Referindu-ne la făuritorii Unirii Basarabiei cu ţara mamă, pe lângă faptul că mulţi dintre ei au fost oameni ai Bisericii, au fost şi absolvenţi ai Seminarului de la Chişinău şi ai Şcolii duhovniceşti eparhiale”, a mai spus ierarhul.

La slujba de pomenire a fost prezentă și doamna ambasador Iuliana Gorea-Costin, de la Compartimentul Înaltului reprezentant pentru Republica Moldova al Guvernului României.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente