Parastas de 40 de zile pentru victimele incediului de la clubul Colectiv

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat miercuri, 09 decembrie 2015, slujba Parastasului la împlinirea a 40 de zile de la incendiul care a avut loc în data de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din Bucureşti, în urma 60 de persoane, majoritatea tineri, şi-au pierdut viaţa într-un mod tragic.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a menţionat că în perioada următoare, în locul unde se află acum troiţa de lemn, Arhiepiscopia Bucureştilor doreşte să aşeze o cruce de marmură sau de piatră unde să fie înălţate rugăciuni de către familiile celor care au trecut din această viaţă, să fie aşezate lumânări şi să le fie pomenit numele.

Atunci când pomenim pe cineva înseamnă că îl păstrăm în grija şi în iubirea noastră, a mai spus Preasfinţia sa.

De asemenea, ierarhul a vorbit celor prezenţi despre importanța pomenirii la 40 de zile.

„Biserica învață că la 40 de zile după trecerea unui suflet din această lume el se prezintă la Judecata particulară având să dea răspuns înaintea Dreptului Judecător de cele ce a lucrat în această viață. Aceste rugăciuni ne arată că iubirea este mai tare decât moartea. De asemenea, ne arată că iubirea nu o poate ucide nici piatra de mormânt și ne încredințează de faptul că noi, cei care avem nădejde, prin aceste rugăciuni nădăjduim să fim dimpreună din nou într-o zi cu cei pe care i-am iubit, cu cei cu care am fost în comuniune”, a mai precizat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Alături de Preasfinţia sa, numeroşi clerici şi credincioşi au înălţat rugăciuni pentru odihna sufletelor celor care au trecut la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente