Paraclisul Sfântul Pantelimon din Craiova se pregătește de praznic

Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din cadrul Spitalului Municipal „Filantropia” din Craiova își va serba sâmbătă ocrotitorul. Evenimentul va fi marcat prin slujirea Sfintei Liturghii și pomenirea ctitorilor sfântului lăcaș. Preotul capelan Claudiu Pîrvu, responsabil cu asistența pastoral-misionară a bolnavilor din acest spital, a început, ca în fiecare an, pregătirile pentru eveniment, informează „Ziarul Lumina”.

Ideea ridicării aici a unui paraclis care să fie spre alinare celor aflați în suferință este destul de veche. Demersurile pentru construirea paraclisului au început în perioada 2002-2003. Biserica a fost sfințită la data de 27 iulie 2003, sub coordonarea preotului capelan Viorel Săpun. „Gândul construirii unei capele pentru folosul bolnavilor în acest spital nu este nou, dar are o semnificație deosebită, mai ales că este vorba despre un spital municipal. Aici, oameni din toate colțurile regiunii Oltenia vin să-și trateze bolile, Spitalul «Filantropia» cuprinzând toată gama de servicii medicale. De asemenea, profesionalismul de care dă dovadă personalul medical a făcut ca faima spitalului să depășească granițele județului. Și fiindcă Dumnezeu este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dat fiind și numărul mare de bolnavi internați în Spitalul «Filantropia» (fostul Spital Nr. 2), a fost necesară numirea unui preot misionar, care să se ocupe de împlinirea nevoilor religioase și sufletești ale suferinzilor”, mărturisește pr. Claudiu Pîrvu.

Din luna octombrie a anului 2004 a fost numit preot misionar pr. Adrian-Claudiu Pîrvu, cu misiunea de a continua asistența religioasă, misionară și socială necesară în această unitate spitalicească. Preotul Pîrvu a avut totodată datoria de a răspunde solicitărilor venite din partea bolnavilor și a salariaților, atât din spital, cât și din policlinici de adulți și pediatrice.

Comentarii Facebook


Știri recente