Paraclisul Maicii Domnului în fiecare zi la Catedrala Patriarhală în Postul Adormirii Maicii Domnului

Biserica Ortodoxă se află începând de astăzi, 31 iulie 2013, în Postul Adormirii Maicii Domnului. Anul acesta, postul a început mai devreme cu o zi, miercuri, pe 31 iulie, și se va încheia pe 15 august, când se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului. În mod normal se lasă sec în seara zilei de 31 iulie, însă când această dată cade miercurea sau vinerea, așa cum s-a întâmplat anul acesta, se lasă sec cu o zi mai înainte.

În fiecare seară din acest post, la Catedrala Patriarhală, după oficierea Vecerniei va fi săvârșit în continuare și Paraclisul Maicii Domnului. Aceeași rânduială va fi respectată în toate mănăstirile și schiturile Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Despre rânduielile liturgice speciale în post de la Catedrala Patriarhală din București a oferit mai multe detalii pentru Ziarul Lumina părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „La Catedrala patriarhală din București se respectă tradiția din ultimii ani, care mai întâi a fost împământenită la Iași, și mai apoi la București, ca Paraclisul Maicii Domnului să fie rostit sau cântat în fiecare zi din acest post. În fiecare seară din acest post, la Catedrala patriarhală, după oficierea Vecerniei va fi săvârșit în continuare și Paraclisul Maicii Domnului. Aceeași rânduială va fi respectată în toate mănăstirile și schiturile Arhiepiscopiei Bucureștilor. În această perioadă, credincioșii trebuie să intensifice rugăciunea, facerea de bine, atenția arătată oamenilor singuri, celor aflați în suferință, dar mai ales rostirea rugăciunilor speciale închinate Maicii Domnului, paraclise, acatiste, citiri din Canonul Maicii Domnului, rânduieli cunoscute credincioșilor din cărțile de rugăciune”.

Comentarii Facebook


Știri recente