Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București și-a sărbătorit ocrotitorii

Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București și-a serbat sâmbătă hramul. Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oficiat Sfânta Liturghie și sfințirea veșmintelor liturgice dăruite de Părintele Patriarh Daniel.

Părintele Patriarh Daniel a dăruit paraclisului universitar „Sf. Ecaterina” 13 veșminte preoțești, două rânduri de veșminte diaconești și patru seturi de acoperăminte pentru sfintele vase.

„S-a dorit ca studenții să fie martori la acest eveniment, ca, atunci când vor fi preoți, să arate [față de cele care le sunt încredințate] grija pe care a arătat-o Părintele Patriarh față de această facultate”, a spus episcopul vicar patriarhal despre sfințirea noilor veșminte.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de pomenire pentru profesorii trecuţi la cele veşnice.

Părintele Dr. Ioan Moldoveanu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, i-a mulțumit Părintelui Patriarh Daniel pentru atenția și binefacerile îndreptate către paraclisul universitar.

În continuare, părintele decan și prof. dr. Adrian Lemeni, care conduce Școala doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, au lansat Anuarul 2020 al instituției și volumul Studia Doctoralia.

Anuarul cuprinde, în 620 de pagini, studiile profesorilor de Teologie de la București, dar și ale unor profesori din țară și din străinătate, participanți la un simpozion internațional de Teologie din 2018.

Studia Doctoralia cuprinde studiile doctoranzilor prezentate la congresul naţional organizat anul trecut la Mănăstirea Caraiman.

În a doua parte a zilei, programul manifestărilor mai include sfințirea noului depozit de carte al facultății și vernisarea expoziției de icoane pictate de studenții Secției de Artă Sacră.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente