Paraclisul Catedralei Naționale: Concert de colinde psaltice și folclorice

În fiecare an, în apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului, este organizat la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului un concert de colinde psaltice şi populare. Anul acesta evenimentul a avut loc duminică, 18 decembrie 2016, în curtea Paraclisului viitoarei Catedrale Naţionale. Concertul a fost susţinut de Grupul psaltic Anastasis al paraclisului, dar și de tineri interpreți de muzică populară, colaboratori ai emisiunii Magazin Folcloric, difuzată la televiziunea Trinitas Tv.

S-au bucurat de cântările interpretate Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părinţii slujitori şi foarte mulţi credincioşi.

Aceste evenimente s-au întâmplat întotdeauna, în ograda Bisericii, în satele care păstrează tradiţia şi spiritul autentic românesc. Nunţile începeau întotdeauna lângă Biserica satului. Cei mai mulţi dintre locuitorii aşezării respective erau prezenţi când cineva se boteza şi participau la bucuria altora. La fel când cineva pleca din lumea aceasta cu nădejdea Învierii. La paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au venit să colinde tineri valoroşi care au cântat colinde şi L-au lăudat pe Pruncul Care vine să se nască în inimile tuturor celor care doresc să-L primească, a spus PS Timotei, potrivit Trinitas Tv.

Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar patriarhal şi slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a mulţumit celor care au cântat ieri seară.

Mulţumim tuturor colindătorilor din această seară şi îi felicităm pentru efortul lor de a păstra şi de a transmite valorile acestea autentice nepieritoare ale poporului român şi anume, tradiţiile sfinte ale colindelor româneşti. Într-adevăr, aşa cum am auzit în colinde spunându-se, «ca noi (n. red.: românii) nu colindă nimeni», pentru că ştim că ale noastre colinde româneşti sunt cântece străvechi. Colindele ne învaţă că Sărbătoarea Crăciunului este Sărbătoarea Naşterii Pruncului Iisus în Betleem pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire, aşa cum mărturisim în Crez.

La final, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au oferit daruri tuturor celor prezenţi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…