Paraclisele patriarhale au primit distincții pentru sprijinul acordat Patriarhiei în momentele grele din acest an

Părintele Patriarh Daniel a distins miercuri activitatea paracliselor patriarhale într-o ceremonie restrânsă desfășurată în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Reprezentanții paracliselor patriarhale au primit Diploma omagială cu medalie a anului 2020, Anul omagial al pastorației părinților și copiilor.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toată activitatea Bisericii noastre și în mod deosebit pentru sprijinul pe care l-au acordat aceste paraclise patriarhale activităților desfășurate de Patriarhia Română, mai ales prin intermediul radioului și al Televiziunii Trinitas, deoarece aceste paraclise în mod deosebit sprijină activitatea misionară mediatică”, a spus Părintele Patriarh.

El a evidențiat în mod special activitatea Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, despre care a afirmat că „se ocupă foarte intens de opera de caritate, de activitățile social-filantropice și se deplasează spre comunități în care se află oameni săraci, singuri, copii foarte adesea defavorizați”.

„La acest moment noi apreciem cu atât mai mult activitatea desfășurată de paraclisele patriarhale cu cât ne confruntăm cu o criză sanitară însoțită de o criză economică și în același timp cu diferite provocări, unele prevăzute, altele neprevăzute, deoarece această criză sanitară a creat o stare de însingurare adesea și de teamă”, a spus Patriarhul României.

El a menționat consecințele economice ale pandemiei: „Au fost perioade în anul acesta când s-au diminuat salariile din cauza crizei economice ca urmare a crizei sanitare; s-au redus unele posturi din administrație și cu greu se găsesc fondurile necesare pentru continuarea activităților începute și pentru menținerea posturilor existente”.

„De aceea, trebuie foarte multă solidaritate bazată pe responsabilitate, pe consultare și conlucrare”, a spus Părintele Patriarh. „Noi trebuie să aducem nădejde acolo unde este disperare și să aducem comuniune acolo unde este însingurare.”

„Este mare nevoie ca unitățile bisericești din Capitală să dea exemplu pentru toată țara: exemplu de solidaritate, de conlucrare”, a precizat Patriarhul Daniel.

Preafericirea Sa a transmis un mesaj de profundă apreciere pentru aceste paraclise implicate social, dar și pentru „activitatea preoților din parohii, activitatea monahilor din mănăstiri și activitatea tuturor slujitorilor Bisericii”.

„Vă dorim sărbătorile Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului cu sănătate și cu bucurie, dar și cu mult ajutor de la Dumnezeu în continuarea lucrărilor începute, spre slava Preasfintei Treimi și binele Bisericii. Să trăiți întru mulți și binecuvântați ani!”, a încheiat Părintele Patriarh Daniel.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente