Până la iarnă, Biserica va reconstrui o gospodărie incendiată din Cupșeni, Maramureș

O gospodărie din Parohia Ungureni, Protopopiatul Lăpuș, a ars aproape total în noaptea de vineri, dar familia nu a rămas să se confrunte singură cu problema locativă. Biserica își propune să finalizeze construcția unei noi case până la venirea iernii.

Reprezentanții Episcopiei Maramureșului și Sătmarului s-au întâlnit sâmbătă cu Lucia Chermezan Butcure, primarul comunei Cupșeni, la domiciliul familiei afectate, pentru a discuta modalitățile de susținere.

„Am rămas plăcut impresionată de telefonul primit în decursul zilei de astăzi de la Părintele Casian Filip, consilier al sectorului Social-Filantropic, care a venit la noi în sat însoțit de Părintele Protopop Florin Stan, exprimându-și dorința de a merge la familia greu încercată”, a scris sâmbătă pe Facebook primarul comunei.

Foto: Facebook / Filantropia MMSM

„Mulțumim Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, mulțumim Părintelui Episcop Iustin, pentru implicarea activă! Din nou ați demonstrat că sunteți alături de cei aflați în necaz!”, a adăugat Lucia Chermezan Butcure.

Parohia Ungureni, prin consiliul parohial, se va ocupa de șantierul de reconstrucție. Cei implicați își propun să finalizeze casa până la căderea iernii.

Foto: Facebook / Filantropia MMSM

Donații

Transfer bancar

Protopopiatul Ortodox Lăpuș
Cont RO45BRDE250SV10306102500
Banca Română pentru Dezvoltare

Numerar

Protopopiatul Ortodox Lăpuș
Str. Țibleșului nr. 22, Tg Lăpuș, jud. Maramureș
sau direct la Parohia Ungureni

Foto credit: Facebook / Filantropia MMSM

Comentarii Facebook


Știri recente