Palatul Şuţu: Expoziţie dedicată lui Tattarescu, pictorul a peste 50 de biserici

Muzeul Municipiului Bucureşti vernisează, începând de miercuri, la Palatul Şuţu, expoziția tematică “Tattarescu – Studii de perspectivă”.

Vor fi expuse lucrări necunoscute sau foarte puțin cunoscute din opera marelui artist care a pictat peste 50 de biserici.

Tattarescu – Studii de perspectivă va pune la dispoziția vizitatorilor lucrări de grafică axate pe studiul perspectivei, schițe ce fac parte din laboratorul intim al artistului în demersul său de perfecționare, alături de câteva desene artistice în care se poate observa cu usurință felul în care maestrul se folosește de această știință – demers ilustrat în schițe/ studii compoziționale ce stau la baza unor binecunoscute lucrări de pictură”, anunţă organizatorii.

Printre lăcaşurile de cult pictate de Gheorghe Tattarescu se numără: Zlătari, Kretzulescu, Şelari, Colţea, Catedrala din Râmnic, dar şi mănăstirile Samurcăşeşti, Radu Vodă, Bistriţa etc.

Muzograful Rodica Ion a evidenţiat că o „mare parte din activitatea sa artistică, după întoarcerea de la studii, a fost dedicată artei religioase, pe care a dezvoltat-o într-un stil personal, între academismul italian şi tradiţia iconografică bizantină, manieră care l-a consacrat drept cel mai important pictor muralist modern din ţara noastră”.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 27 septembrie.

Sursa foto: Adevărul

Comentarii Facebook


Știri recente