Palatul Patriarhiei va găzdui Congresul Internaţional de Teologie. Tematica din acest an este dedicată Anului Comemorativ 2017

Palatul Patriarhiei din București va găzdui, în perioada 23-29 octombrie 2017, Congresul Internaţional de Teologie Viaţa Bisericilor Ortodoxe în timpul comunismului – persecuţie, rezistenţă şi mărturisire. Manifestarea va avea loc în contextul anului 2017, declarat în Patriarhia Română drept An comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Lucrările congresului vor fi structurate în următoarele patru secțiuni:

  •  Ostilitatea comunismului ateu față de religie: forme de manifestare;
  • Viața parohiilor, mănăstirilor și a școlilor de teologie în timpul comunismului;
  • Personalitatea, curajul și înțelepciunea Patriarhului Justinian în timpul comunismului;
  • Cinstirea memoriei mărturisitorilor și apărătorilor Ortodoxiei, ca semn de recunoștință și sursă de înnoire spirituală și pastorală azi.

La lucrările congresului vor participa reprezentați ai instituțiilor de stat, ierarhi, preoți, profesori și specialiști din țară și din străinătate. De asemenea, vor fi prezenți delegați ai Bisericilor Ortodoxe surori din Rusia, Bulgaria, Georgia, Polonia, Albania, Cehia și Slovacia care au avut de suferit în perioada comunistă, a precizat Alexandru Mălureanu inspector în cadrul Sectorului Teologic-Educațional.

Pe durata  sesiunilor de comunicări vor fi vizitate: Biserica Sfântul Ioan Piață, Mănăstirea Radu Vodă (Mormântul Patriarhului Justinian), Mănăstriea Antim (Muzeului Rugul Aprins) și șantierul Catedralei Naționale. Totodată, oaspeții vor participa la piesa de teatru Mărturisitorii și la slujba Parastasului ce va fi oficiată la Mănăstirea Cernica.

Evenimentul este organizat de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente