Palatul Patriarhiei | Patriarhul Daniel a primit în vizită un grup de pelerini elvețieni

Un grup de 26 de pelerini elvețieni au fost primiți, în data de 4 octombrie 2017, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc în sala Consilium a Palatului Patriarhiei.

În cadrul evenimentului, Patriarhul României și-a exprimat bucuria revederii cu Franz Schule, fost pastor protestant care a sprijinit în anii ’90 realizarea Tipografiei de la Iași a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Suntem bucuroși să mulțumim domnului Franz Schule pentru ajutorul pe care ni l-a oferit, când eram Mitropolit la Iași, în vederea organizării unei tipografii noi. Mulți ne-au promis ajutor, dar nu s-au ținut de cuvânt așa cum au făcut elvețienii, a spus Preafericirea Sa.

În cadrul aceluiași cuvânt, Părintele Patriarh a subliniat faptul că misiunea de a tipări cărți a fost continuată la București unde a fost construită o tipografie pe modelul celei din Moldova.

Venind aici la București am organizat o tipografie mai modernă, după modelul celei de la Iași. Așa publicăm acum ziarul Lumina, cotidianul Bisericii noastre, a precizat Patriarhul Daniel.

La rândul său, Franz Schule a evidențiat faptul că toți membrii grupului s-au declarat impresionați de tradițiile și spiritualitatea ortodoxă românească. Aceștia au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Stavropoleos. De asemenea, zilele trecute, pelerinii au fost prezenți la Vecernia săvârșită în Catedrala Mitropolitană din Iași.

În aceste zile, pelerinii elvețieni au vizitat obiective religioase și culturale din Sibiu, Târgu Mureș, Cluj, Iași, precum și mănăstirile din nordul Moldovei.

Foto credit: Robert Nicolae / Agenţia de ştiri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente