Palatul Patriarhiei: Conferință privind relația dintre stat și denominaţiunile religioase în UE

În perioada 6-9 iunie 2019 va avea loc la Palatul Patriarhiei din Bucureşti o conferință internațională în timpul căreia va fi analizată „relația dintre stat și denominaţiunile religioase în Uniunea Europeană”.

Conferinţa este organizată de Secretariatul Stat pentru Culte şi Patriarhia Română, fiind parte a evenimentelor desfăşurate în mandatul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Deschiderea oficială va avea loc în ziua de vineri, 7 iunie 2019, când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va rosti cuvântul de binecuvântare.

Conferinţa se va desfăşura pe patru sesiuni de lucru care vor trata două teme principale:

  • Modele ale relaţiilor dintre stat şi denominaţiunile religioase în Europa,
  • Provocări și perspective privind viitorul relațiilor dintre stat și denominaţiunile religioase în Europa.

Prelegerile vor fi susţinute de ierarhi români şi străini, profesori specialişti de la universităţi cu renume din ţară şi străinătate, clerici, etc.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…