Palatul Parlamentului din Toronto: PS Ioan Casian a participat la festivitatea dedicată Zilei Naționale a României

Palatul Parlamentului din Toronto, Canada, a găzduit festivitatea dedicată Zilei Naționale a României. La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Ioan Casian, împreună cu un sobor de preoți și credincioși.

Evenimentul a debutat în fața Parlamentului unde s-a intonat atât imnul național al României, cât și cel al Canadei. Manifestarea a culminat cu ceremonia de ridicare a drapelului de Mugurel Ioan Stănescu, Consulul General al României, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După acest moment, a avut loc recepția dedicată zilei de 1 decembrie. În cadrul acesteia, au luat cuvântul: Consulul General, PS Ioan Casian, reprezentanți ai Parlamentului provincial de Ontario, precum și alte oficialități.

În cadrul celor precizate, Episcopul Ortodox Român al Canadei a amintit că „istoria României care își are adânc rădăcinile în tradiția creștină și în mod special a Sfântului Apostol Andrei care a încreștinat teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră.”

Totodată, ierarhul a menționat că „evoluția unirii a avut loc în paralel cu autocefalia Bisericii Ortodoxe Române obținută 1885 și ridicarea la rang de Patriarhie în 1925”. În finalul celor spuse, ierarhul a mai precizat că „unitatea de credință a Bisericii nu întâmplător a precedat unitatea națională.”

În încheiere, toți cei prezenți au avut prilejul să-și împărtășească, unul altuia, bucuria sufletească și mândria națională de a fi români.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente