Palatul Elisabeta: S-a redeschis Expoziția regală

Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta este deschisă publicului începând cu data de joi, 22 octombrie, anunţă Familia Regală.

Vizitatorii sunt bineveniți în perioada 22 octombrie – 15 noiembrie 2020, în fiecare săptămână de joi până duminică. Orarul zilnic: ora 10.00 – 13.00 și ora 14.00 -17.00.

Expoziția are un caracter permanent și este deschisă în ianuarie-februarie, iulie-septembrie și octombrie-noiembrie ale fiecărui an.

Sezonul de toamnă este dedicat Regelui Mihai I şi cuprinde ziua de naștere a suveranului (25 octombrie) și ziua sa onomastică (8 noiembrie), menţionează sursa citată.

Vizitatorii vor primi un pliant cu fotografii și texte care descriu în amănunt expoziția permanentă.

Accesul este permis în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare.

Printre exponatele disponibile se regăsesc: uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecţia de costume populare ale Reginei Elena, decoraţii şi ordine regale, Colecţia Regală de Artă Contemporană, portretele regilor şi reginelor României din toate generaţiile etc.

Organizatorii precizează că expoziția va cuprinde şi elemente de noutate.

Palatul Elisabeta

Construit iniţial ca reşedinţă particulară pentru Principesa Elisabeta a României, fiica cea mai mare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Palatul Elisabeta nu a avut această destinaţie decât între anii 1937-1944.

Palatul Elisabeta a fost între anii 2001-2017 reşedinţa oficială a Familiei Regale a României, prin atribuirea lui în folosința Regelui Mihai I, pe durata vieții.

Începând cu anul 2020, palatul a devenit sediul Asociației Casa Majestății Sale, organizație de utilitate publică.

Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc, făcându-l unic între palatele Bucureştiului. Tânărul arhitect Corneliu Marcu a reuşit să construiască palatul în doar un an, pe un teren al Parcului Herăstrău.

Sursa foto: Familia Regală

Comentarii Facebook


Știri recente