Palatul Brâncovenesc Potlogi: Forumul Naţional Cultural „Brâncoveniana”, a treia ediţie

La Palatul Brâncovenesc de la Potlogi se va desfăşura în 14 august Forumul Naţional Cultural „Brâncoveniana”, ajuns la a 3-a ediţie.

Manifestarea culturală reunește diferite personalități care îi cinstesc pe Sfinţii Martiri Brâncoveni şi promovează simbolul și mitul brâncovenesc. De asemenea, proiectul oferă posibilitatea afirmării autorilor, scriitorilor și cercetătorilor creștini contemporani.

Evenimentul este structurat în trei părţi, după cum urmează:

  • 11:00 – Comunicarea de lucrări științifice pe teme creștine și brâncovenești – „Simpozionul Brâncoveanu și Moștenirea Sa”
  • 12:30 – Gala de premiere a concursului de poezie creștină și patriotică – „Sub Crucea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”
  • 13:00 – Lansări de carte, expoziții

Lucrările, poeziile și cercetările științifice se vor comunica prin e-mail, până la 3 august 2021.

Unul dintre susţinătorii evenimentului este Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

„Faptul că Forumul Cultural Național „Brâncoveniana” organizează, anual, din 2019, de ziua martiriului, în palatul de la Potlogi, o cinstire binecuvântată de Biserica noastră este semn că mai avem în piept o inimă ce bate. În această lume dezorientată, asemenea ceremonii pline de har ne readuc speranța și ne îndreaptă gândul spre izbăvire”.

„Îi felicităm pe organizatori și le dorim puterea de a strânge în continuare sufletele la un loc, sub semnul Credinței și al Patriei, întru propășirea virtuților, valorilor și încrederii”, a spus academicianul.

Arhiepiscopia Târgoviştei este partener în acest proiect.

Foto credit: Basilica.ro

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…