Ostaşii români căzuţi la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz au fost comemoraţi în Timişoara. Mitropolitul Banatului: „Cu sângele lor au spălat faţa României!”

Mitropolitul Ioan al Banatului a comemorat ostaşii români căzuţi în luptele de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz la împlinirea a o sută de ani

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, i-a comemorat duminică pe ostaşii români căzuţi în timpul luptelor duse pe fronturile de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz în anul 1917 şi a făcut un apel la schimbarea interioară a românilor. „Chipul sfâşiat de milenii al neamului nostru românesc a fost spălat cu sângele lor” a spus Mitropolitul Ioan chemând credincioşii să se întoarcă la „omenia românească de odinioară”.

Cu prilejul Sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului, Mitropolitul Ioan al Banatului a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Timişoara la care au participat numeroşi credincioşi.

Întrucât ziua de 6 august reprezintă şi data când a început Bătălia de la Mărăşeşti, cea mai importantă operaţiune militară desfăşurată de Armata Română în timpul Primului Război Mondial, în timpul liturghiei au fost pomeniţi cei 350.000 de ostaşi români care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea şi întregirea ţării noastre.

Profund emoţionat, Mitropolitul Banatului a vorbit credincioşilor despre jertfa transfiguratoare a soldaţilor români spunând că „prin sângele lor au spălat faţa României”.

În cadrul cuvântului transmis, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a făcut un apel către toţi credincioşii „să ne schimbăm şi noi şi să ne întoarcem la omenia românească de odinioară”. Pentru a putea realiza această schimbare interioară trebuie să apelăm la rugăciune, deoarece „rugăciunea schimbă inima omului”.

Din cauza temperaturilor ridicate, potrivit site-ului eparhial, Mitropolitul Banatului a lansat iniţiativa de a deschide un punct de prim ajutor în interiorul Catedralei Sfinţii Trei Ierarhi din Timişoara. Această iniţiativă a fost susţinută de Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Mai multe fotografii pe site-ul Mitropoliei.

Comentarii Facebook


Știri recente